KÁVÉDARÁLÓK

Bár a kávéfogyasztás tényleg ízlés dolga, egy dologban minden kávékedvelő egyetért, mégpedig abban, hogy az igazán jó kávé a darálással kezdődik!


Hiszen ahány szokás, megannyi technika és őrlemény létezik. Néhány példa az utóbbira:


  • az ismert török vagy görög/arab kávé már-már lisztfinomságúra van őrölve,
  • a közkedvelt eszpresszó megelégszik egy féldurva őrléssel,
  • a french press pedig a durva őrléstől lesz oly élvezetes.

Mivel Magyarországon leginkább az eszpresszó kávéból fogy a legtöbb, így a mi kínálatunk is ezen őrlési technika köré épült. Természetesen a forgalmazott kávédarálók egyaránt alkalmasak a finom és a durva őrlésre is, de a leghatékonyabbak az eszpresszó üzemmódban. Jó tanács: minden bizonnyal Ön is egy árkategóriából választaná ki a kávégépet és a kávédarálót, pedig az utóbbira érdemes többet is költeni.


Hogy miért?

A tény egyszerű: egy jó kávédarálóval még a gyengébb teljesítményű kávégép is jobb eredményt produkál, mint az erős gép a gyenge kávédarálóval készült őrleményekből. Ne becsüljük hát le a kávédaráló fontosságát, ne másodlagos eszközként tekintsünk rá, hanem inkább a gépet vegyük a kávédaráló mellé.


Hogyan válasszuk ki a megfelelő kávédarálót?

Először is a forgópengés darálókat felejtsük el, azok nem a hazai eszpresszó igények kiszolgálásához készültek. (Ha már van ilyen gépünk, akkor a mák és a cukor őrlésére viszont tökéletes lesz.) Alaposan járjunk el az együtt/szettben kínált kávédarálók és gépek ügyében, ugyanis előfordulhat, hogy a széles őrlési tartományt kínáló darálók a gyakorlatban nem a várt eredményt produkálják. Ha már tudja a pontos kávéigényét, akkor az említett tanácsok szerint válassza ki az új kávéőrlőjét.

A KÖVETKEZŐ KÁVÉDARÁLÓKAT AJÁNLJUK

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Név
E-mail cím
Tárgy
Üzenet
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot